Oh jawel, de persoonlijkheidstest #1

persoonlijkheidstest

De persoonlijkheidstest

Vrienden zijn voor mij een levenselixer en ik vind niets leuker dan ze beter te leren kennen. Je zou kunnen zeggen dat er een tijd is geweest waar ik mijn vrienden nog net niet tot waanzin dreef. ”Neeeeee, Lau niet weer een persoonlijkheidstest hoor.” Oh jawel! De volgende persoonlijkheidstest behoort tot mijn top drie, omdat het een visueel verhaal is waarin je wordt meegenomen. Daarbij zijn de antwoorden behoorlijk accuraat en de persoonlijkheidstest is gebaseerd op de ondervindingen van Freud (when you know, you know). Doe deze persoonlijkheid eerst zelf om hem vervolgens te testen op al je vrienden, familie of de buurvrouw. 

DE PERSOONLIJKHEIDSTEST: HET BOS

Over de persoonlijkheidstest ga ik niet zoveel zeggen, want dan zou online magazine Nyepi je zomaar eens kunnen beïnvloeden. Pak pen en papier, schenk een drankje voor jezelf in en lees dan verder. Het is belangrijk dat je niet te lang nadenkt, want het gaat om je eerste ingeving (je onderbuikgevoel, zonder dat je mind met een verhaal komt). Beantwoord de vragen in de juiste volgorde en kijk ook niet naar de vraag die later komt, want dan beïnvloed je de uitslag.

 1. Je bent aan het wandelen door het bos, je kijkt naast je. Wie loopt er naast jou?
 2. Na een eindje door het bos gewandeld te hebben kom je een dier tegen. Welk dier is dit?
 3. Is er een interactie tussen jou en het dier? Zo ja, wat gebeurt er?
 4. Als je verder loopt kom je bij een open plek in het bos. Daar zie je een huis, jouw droomhuis. Omschrijf eens hoe dat huis eruit ziet? Hoe groot is het huis?
 5. Staat er een hek om het huis?
 6. Je loopt het huis binnen. Via de gang loop je naar de eetkamer waar een eettafel staat. Omschrijf eens wat er op en om de tafel staat.
 7. Vervolgens loop je door de eetkamer en verlaat je het huis via de achterdeur. Je ziet in de achtertuin een voorwerp liggen. Het is iets om uit te drinken. Van welk materiaal is het voorwerp om iets uit te drinken gemaakt? Hoe ziet het eruit?
 8. Wat doe je vervolgens met dit voorwerp om iets uit te drinken?
 9. Je loopt weer verder door de achtertuin totdat je bij het water aankomt. Wat voor water is dit?
 10. Je wil naar de overkant van het water? Hoe kom je aan de overkant?

>>Scroll naar beneden voor de antwoorden. 

De antwoorden van de persoonlijkheidstest

Hé stroomkabel, hou je het nog een beetje van de spanning? Nu je alle vragen beantwoord hebt, kun je gaan kijken naar de antwoorden. Wat zegt deze persoonlijkheidstest over jou? De antwoorden gaan over jouw persoonlijkheid, je relaties én seks (Freud -je had het kunnen weten-). Onderstaande antwoorden zijn natuurlijk niet enorm uitgebreid, waardoor ze alle ruimte bieden voor je eigen interpretatie.

Komt ie dan he. 

DE ANTWOORDEN

 1. De persoon die naast je loopt is op dit moment de belangrijkste persoon (of één van de belangrijkste personen) in je leven.
 2. Het dier representeert een probleem/uitdaging waar je op dit moment mee worstelt. Is het een groot en gevaarlijk dier of juist klein en lief?
 3. De interactie tussen jou en het dier zegt iets over hoe je met problemen omgaat. Als je het dier uit de weg gaat, zul je ook geneigd zijn problemen uit de weg te gaan. Wanneer je reactie passief is, dan kun je dit ook koppelen aan de manier hoe je met problemen omgaat (afwachtend). Ga je de confrontatie aan door het dier te verjagen, dan zul je jouw problemen ook zo grondig mogelijk proberen te elimineren. 
 4. De grootte van het huis staat voor je ambitie; wat jij wil bereiken in je leven. Ziet je huis er knus uit, dan heb je waarschijnlijk veel behoefte aan een huisje-boompje-beestje-leven. Zie je een groot statig huis voor je dan? Dan zijn zaken als status en geld belangrijk voor je.
 5. Het hek (of juist geen hek) om je huis zegt iets over hoe open of gesloten je bent. Als er geen hek om het huis staat ben je een open. Als je een hek om je huis hebt staan dan ben je iets meer op jezelf.
 6. Als er geen eten, mensen of bloemen in/om je eettafel staan, dan kan het zijn dat je niet helemaal happy bent. Als je tafel een levendig en kleurrijk tafereel is dan zit je waarschijnlijk goed in je vel en heb je veel inspiratie.
 7. Het materiaal van het kopje/glas staat voor de houdbaarheid van de relatie met de persoon die je genoemd hebt bij de eerste vraag. Een papieren beker vergaat redelijk snel (maar is wel een duurzame keuze). Porselein daarentegen kan heel lang mee gaan, maar is wel erg kwetsbaar. Terwijl een beker van roestvrij staal niet snel vergaat, niet snel breekt en dus ook niet roest. Ook de vorm van het kopje/glas zegt iets over de stabiliteit van de relatie. Een wijnglas is niet zo stabiel als een stevige mok, maar wel gezelliger. Heb je een lege wijnfles of een blik bier op de grond gezien? Dan mag je het antwoord zelf invullen, kroegtijger van me.  
 8. Wat je met het kopje doet zegt iets over hoe je met deze relatie omgaat. Als je het bijvoorbeeld oppakt en voorzichtig wegzet, geeft dit aan dat je zorgzaam bent. Smijt je het kopje met een bloedgang weg, dan zou ik dit maar niet aan de desbetreffende persoon vertellen. 
 9. Het wateroppervlak staat voor de grootte van je verlangen naar seks en liefde. Ofwel hoe groter het water, hoe hoger je libido. Is het water kabbelend of eerder een woeste zee, ook dit zegt weer iets over je seksleven. 
 10. Wanneer je door het water loopt, rent of zwemt zal je meer toegeven aan je libido of er eerder iets mee doen. Wie alleen zijn teen in het water steekt of zelfs via keien de overkant bereikt, zal minder prioriteit aan seks geven in het leven.