Leven volgens de maanstanden

leven volgens de maanstanden

Leven volgens de maanstanden

De maan zorgt voor eb en vloed, maar beïnvloedt ook mens en dier. De veranderingen zijn het meeste zichtbaar tijdens nieuwe maan en volle maan. Klopt het dat we gekker worden wanneer het volle maan is, aangezien de Engelsen hier het woord lunatic voor hebben? Hoe kunnen we leven naar de maanstanden? 

Leven volgens de maanstanden: volle maan 

Veel dieren grazen de hele nacht door wanneer het volle maan is. Na een zevengangenmenu aan gras te hebben genuttigd is dit het moment voor leeuwen en andere jagers om te gaan jagen. Ook mensen gaan vaker op jacht wanneer de maanenergie op haar hoogste is. Ofwel de mannen en vrouwen komen samen in de kroeg, waarbij de heren de muren nog weleens verwarren met een boksring. Er zijn niet alleen meer vechtpartijen tijdens volle maan, ook huis-tuin-en-keuken-ongelukken komen vaker voor. De spoedeisende hulp is deze nacht dan ook beduidend drukker net zoals de kraamafdeling; want er worden meer baby’s geboren tijdens volle maan. 

Verschijnselen volle maan

Het leven ontstaat en wordt gevierd tijdens volle maan. Je zintuigen en intuïtie staan op scherp en je emoties maken een doorlopende rit in de achtbaan. Ook plafonddienst is een veel voorkomend verschijnsel wanneer mevrouw maan op haar volste is. 

Gebruik de energie van de volle maan 

  • Volle maan staat voor oogsten.
  • Gebruik deze krachtige energie om dingen af te maken.
  • Vier het leven en laat het sociale dier in jezelf los.
  • Laad jezelf en je kristallen op tijdens volle maan.

Leven volgens de maanstanden: nieuwe maan

Volle maan en nieuwe maan zijn als yin en yang. Tijdens de nieuwe maan is het goed om zo min mogelijk op de planning te hebben staan, niet te sporten en naar binnen te keren. Gebruik de rustige energie om tijd te nemen voor jezelf. Nieuwe maan leent zich perfect voor een maanritueel waarbij je jouw intenties voor de komende maand opschrijft en los laat wat je niet langer bij je wilt dragen. 

Gebruik de introspectie van de nieuwe maan

  • Schrijf je intenties voor de komende maand op.
  • Gebruik deze dag om tot rust te komen.
  • Dit is het moment voor self-care.
  • Laat los wat je niet langer dient.

>>Bekijk de maankalender hier om te leven volgens de maanstanden.