Zeg, heb jij al een ochtendritueel?

ochtendritueel

De meest rare rituelen versus jouw ochtendritueel

Ochtendritueel? Dat heeft toch niet iets te maken met voodoo, babygooien (ja, echt waar dit doen ze in China), of het afvijlen van tanden om slechte eigenschappen uit te bannen (Bali)? Dacht je dit echt? Dan kan ik me zo voorstellen dat het woord ritueel een klein beetje (of boel) benauwd. Haal maar snel weer adem, want een ochtendritueel is niets anders dan een routine die de toon voor de dag zet. Waarbij jij degene bent die bepaalt hoe jouw ideale ochtendritueel eruit ziet. 

Stress in de ochtend betekent een stressvolle dag

Net na het ontwaken ben je op je puurste. Wat doen wij dan massaal? Onze telefoon checken, het gaspedaal intrappen en in de zesde versnelling aan de dag beginnen. Je schranst je ontbijt naar binnen alsof je net na drie weken Expeditie Robinson hebt verlaten en je scrolt je vinger bijna uit de kom. Misschien heeft een kind of een crèche je aandacht nodig. De hangry hond of jouw partner die anders sowieso gescout wordt voor een Hotter Than My Daughter-achtig programma. Haasten en moeten wisselen elkaar af. Waarbij de prikkels zich opstapelen en lekker aan jouw pure staat van zijn gaan plakken. Hola stress, welcome to my body! 

>> Scroll verder om erachter te komen hoe een ideaal ochtendritueel er dan wel uit ziet.

Zo creëer je jouw ultieme ochtendritueel

Wanneer je de dag in alle rust begint, loopt je batterij niet direct leeg en kun je veel meer aan. Hoe je jouw ochtendritueel creëert is helemaal aan jou. Wel zijn er algemene dingen om te vermijden (telefoon en te weinig tijd) en juist weer elementen die niet in een ochtendritueel mogen ontbreken (rust en alle tijd). Zet de wekker dus voortaan iets eerder dan de crèche, dierentuin of borende buuf ontwaakt. Span een geel met zwart lint langs je mobiel en betreed deze zone minstens een uur niet. Mediteer, lees een boek, beweeg en doe alles mindful. Dit betekent dat de focus ligt op datgene wat je aan het doen bent.

De Online Morning Retreat

Ik geloof als geen ander in de kracht van de ochtend en wil dit graag met jou delen. Samen met twee fantastische vrouwen (echt megatoppers op het gebied van coaching & NLP), organiseer ik de Online Morning Retreat. Elke maand kun je op zaterdag live meedoen via Zoom of de sessie terugkijken op de zondagochtend. Van yoga, masterclasses, NLP-tools tot diepe heling. Je ontvangt het allemaal. Plus een superduper e-book dat wij samen hebben geschreven als kick-start voor jou ultieme ochtendritueel. Ben je er zaterdag 17 oktober bij? Aanmelden kan via deze link.

ochtendritueel

Mijn ochtendritueel op Ibiza

Verboden voor telefoons
Mijn slaapkamer is als ‘Area 51’ voor mijn mobiele metgezel. Verboden terrein dus. Zo kan ik niet direct naar dit pusherige ding kijken wanneer ik ontwaak. Meestal knuffel ik wat met mijn vriend, dan open ik de gordijnen en kijk naar de lucht. Niets zo rustgevend als naar de wolken kijken of de opkomende zon.

Mediteren
Mijn meditatie kies ik uit aan de hand van wat er die dag komen gaat. Leid ik een retreat? Dan ga ik voor gronding. Slecht geslapen? Een meditatie voor meer energie. Heb ik mijn maandelijkse periode en ben ik wat cranky? Dan beoefen ik dankbaarheid. Heb ik iets meer tijd? Dan doe ik een meditatie van House of Deeprelax, waar dankbaarheid, visualisaties en ademtechnieken met elkaar worden gecombineerd.   

Met mijn voetjes in de zee
Voor mij voelt het als extreme rijkdom dat ik op loopafstand van het strand woon. Meestal mediteer ik in alle rust thuis en loop daarna richting de zee. Het moment dat de zon uit het water rijst staat voor mij gelijk aan alle aanstekers die de lucht ingaan tijdens de eindshow van een festival. Pure magie. Tijdens mijn ochtendritueel loop ik met mijn blote voeten door het zand en de zee om zo beter te aarden. Soms huppel ik wat rond en luister naar de zee. 

Yoga of work-out
Na zoveel zen is het tijd voor beweging. Dit wissel ik graag af; de ene keer doe ik een yoga flow van twintig minuten, dertig minuten high intensity interval training of volg ik een groepsles pilates op de reformer in Ibiza-stad.

Breakfast time
Ontbijten doe ik meestal rond 11 a 12  uur en doe dit in stilte. Nog even een rustmoment voor mezelf. Nu denk je vast ‘holy crap’ wat begint deze meid laat met haar (werk)dag… Dat is niet zo hoor snoetje. Ik ben meestal rond 09:00 klaar met mijn ochtendritueel en stel mijn ontbijt dan nog een aantal uur uit (intermittent fasting). 

>> Wil je ook zo’n ontspannen ochtendritueel voor jezelf creëren, plus nog veel meer? Doe dan mee met de Online Morning Retreat.

aanmelden online morning retreat