Ik verhuisde niet één, maar twee keer naar Ibiza

Ibiza

Door Ibiza leerde ik weer van mezelf te houden

Een wandelend cliché, zo zou je mij kunnen omschrijven als je vraagt waarom ik zo gek ben op Ibiza? Hiervoor neem ik je vijf jaar mee terug in de tijd toen ook ik verliefd werd op Ibiza. Of beter gezegd: Ibiza zorgde ervoor dat ik weer van mezelf ging houden. Na een ietwat onstuimige periode om het even met een liter wasverzachter te verpakken, vertrok ik op 1 juli 2016 met mijn zelfbenoemde zus naar Ibiza. Met mijn hart gevuld met tranen kwam ik aan op de camping in Es Canar. We deden ons intrek in een blokfluit eh blokhut (qua grootte scheelde het niet veel) en vertrokken naar het Noorden. Bestemming Portinatx. Hmmm, het echte Ibiza-gevoel dat voelde wij allebei nog niet. Mooi was het er zeker en chill ook. Tussen ons avondeten (Lays Bolognese chips) en de wijn door huilde ik nog steeds zwembaden vol. Na veertien jaar was mijn relatie gestrand en niet doordat deze meneer in kwestie een klootzak was. Nee, was het maar zo makkelijk. Het was typisch het geval elkaar kwijtraken door teveel verdriet. Mijn vriend brak zijn heup en werd hulpbehoevend, mijn vader overleed, ik raakte mijn lievelingsopdrachtgever kwijt door bezuinigingen(Men’s Health) en kwam in een depressie. Je begrijpt, ik had redelijk wat te verwerken daar in mijn blokhut.

Synchroniteiten circus

Mijn zelfbenoemde zus had iets gehoord over Benirrás, daar moesten wij naartoe. Met chips en wijn in de tas (ik viel in een week vijf kilo af door dit luduvudu-dieet) kwamen we aan op het strand. Daar gebeurde het, ik voelde mij weer levend. Zo levendig had ik mij in bijna twee jaar niet meer gevoeld. We luisterden naar de trommelaars, keken naar de magische kippenrots en zagen de zon in het water zakken. Pas toen alle sterren aan de hemel stonden, verlieten we het strand. Mijn hart was niet langer gevuld met tranen, maar met liefde. Liefde voor Ibiza en bovenal liefde voor mezelf. Hierna volgde een reeks aan synchroniteiten die mij deden beseffen dat dit de plek was om te gaan wonen. Waaronder de vele mensen die vroegen hoe lang ik al op Ibiza woonde? Na een week vetrok het vliegtuig weer en als je in hetzelfde vliegtuig zat. Jep, die twee vrouwen op rij vijf en zes die onafgebroken hebben gejankt. Dat waren wij. We wilden absoluut niet terug naar Amsterdam en hadden na een seconde al heimwee. Eenmaal thuis boekte ik direct een enkele reis richting Ibiza: met als vertrekdatum 5 september 2016. 

Tweemaal is scheepsrecht

Mijn ‘vlucht’ of verhuizing koos ik secuur uit na de festivalzomer, die ik als vrijgezel optimaal wilde benutten. Ik installeerde Tinder, Happen, Inner Circle and the whole shebang. Op mijn veertiende was ik immers voor het laatst vrijgezel geweest, toen MSN net uitgevonden was. Tijden veranderen en als copywriter heb ik mij in eerste instantie vooral erg vermaakt met zelfbedachte rollenspellen. Zo was ik soms bloedspetteranalist (jep ik keek toen graag naar Dexter) of speelde ik het typische domme diepgang missende blondje. Ik vermaakte er mezelf goed mee en dat drukte de angst iets weg om als negentwintigjarige voor altijd man en kinderloos te blijven. Totdat ik een week na terugkomst uit Ibiza ineens een ‘bekende’ tegenkwam op Happen. Een naam die vaak in mijn huis gevallen was, de fysiotherapeut van mijn ex (al noem ik hem liever goede vriend, want ex klinkt zo meh). Hij was net vrijgezel, ik ook en we deelden een soortgelijke rugzak. Of ik een drankje mee wilde drinken met zijn collega’s? In mijn eentje stapte ik op de groep af, tikte hem op zijn schouder en godskolere allemachtig dit was kut: allebei opslag verliefd. De timing was volledig ruk, want iets met lang leve de lol en Nederland verlaten. Ik ben uiteindelijk toch naar Ibiza gegaan en leerde daar om weer alleen te zijn, zonder mij eenzaam te voelen. Een belangrijke les die ik moest leren. Vervolgens ben ik heel snel teruggevlogen toen mijn vuur en vlam mij kwam opzoeken. Anderhalf later verhuisden we samen en nu wonen wij inmiddels bijna drie jaar op Ibiza, waar we samen One Day Retreat Ibiza hebben opgericht.