Boekentips waarvan ik zou willen dat de hele wereld ze zou lezen

boekentips

De boekentips uit mijn jeugd

Wanneer ik terugdenk aan mijn hoogslaper die niet onderdeed aan Artis, alleen dan gevuld met pluche dieren, denk ik ook aan: boeken. Op mijn nachtkastje lag altijd het nieuwste boek van Carry Slee: Afblijven, Pijnstillers en Spijt!. Boeken die horen bij mijn opvoeding. Ze gaven mij een kijkje in andermans leven. In het leven van een kind dat het een stuk minder getroffen had dan ik. Van gepest worden, kindermishandeling tot zelfmoord. Deze onderwerpen raakte mij rechtstreeks in mijn kinderhartje en vooral om Spijt! heb ik een oceaan vol tranen gelaten. Later begon ik de boeken van Waris Dirie en Khaled Hosseini te lezen. Boeken die mijn wereld verruimden. Toen al wisselde ik graag boekentips uit.

Boekentips die mijn leven hebben veranderd

Na het behalen van mijn HBO-diploma heb ik drie maanden lang Azië onveilig gemaakt met één van mijn dierbaarste vriendinnen. Het boek van Nicolo Ammaniti: Ik haal je op en ik neem je mee staat voor mij synoniem aan deze reis. De zin: behandel je lichaam zoals een tempel, zal altijd bij me blijven. Ook las ik graag over de plekken waar ik mij bevond, zoals: First they Killed my Father en the Killing Fields. Deze las ik toen ik in Cambodja was om zo meer te weten te komen over de hartverscheurende geschiedenis van het land. Het duurde een aantal jaar voordat mijn focus verschoof van extern naar intern. Precies op het juiste moment ontving ik een boekentip van iemand die ik toen eigenlijk nog helemaal niet zo goed kende. Spoedcursus verlichting van Tijn Touber: ”Dat is echt een boek voor jou om te lezen”, zei ze. Na het verslinden van dit boek was mijn leven niet meer hetzelfde. Er zijn van die boeken waarvan je wilt dat de hele wereld ze zou lezen en Spoedcursus verlichting is daar één van. Nieuwsgierig geworden naar de andere boekentips? Lees dan snel verder.

>>Scroll naar beneden voor boekentips waarvan ik zou willen dat de hele wereld ze zou lezen.

Spoedcursus verlichting van Tijn Touber

Dit is één van de boekentips waar je het beste mee kunt beginnen, wanneer je nieuwsgierig bent geworden naar het spirituele. Tijn Touber start zijn zoektocht naar verlichting en neemt je mee tijdens zijn reis. Daarbij staat het boek vol met kleine opdrachten en meditaties. Het boek heb ik inmiddels driemaal gelezen en elke keer haal ik er weer iets nieuws uit. Al wist ik ook meteen dat het niet mijn zoektocht is… Wakker ja, maar verlicht nee. Hoe denk je hierover? Deel het met Nyepi.

>>Klik op de afbeelding of hier om het boek uit deze lijst van boekentips direct aan te schaffen.

boekentips

Je kunt je leven helen – Louise Hay

Louise Hay, je zult direct van deze vrouw houden. Voor mij voelt ze zo vertrouwd als familie. Het gekke aan dit boek is dat ik het al in 2018 gekocht heb en pas een halfjaar geleden daadwerkelijk gelezen heb. Terwijl het wel voelde alsof ik het al kende. Dat is apart he ;). Als je het over lijden met hoofdletters hebt dan slaat dit op de jeugd van Louise Hay. De naarste dingen zijn haar overkomen en deze hebben haar gevormd tot wie ze nu is. Dit boek staat vol tips over affirmaties en hoe deze bijdragen aan heling en groei. Een boek dat je leven in positieve zin zal veranderen. Ben je niet meer te houden van nieuwsgierigheid? Bestel dan ook gelijk het werkboek dat bij Je kunt je leven helen hoort.

>>Klik op de afbeelding of hier om het boek uit deze lijst van boekentips direct aan te schaffen.

boekentips

Het licht tussen ons – Laura Lynne Jackson

Na de dood van één van de belangrijkste personen uit mijn leven raakte ik in contact met een medium. Na het bezoek aan haar wist ik dat wat ze ook zeggen over AstroTV; er zijn daadwerkelijk mensen die met zielen kunnen communiceren. Dit boek heeft mij zoveel troost geboden tijdens mijn rouwproces (al is een rouwproces eigenlijk geen proces, want het is oneindig). Het boek vulde mijn hart letterlijk met licht en ik ben zo blij dat er steeds meer wetenschappelijk onderzoek gedaan wordt naar dit onderwerp. Laura Lynne Jackson is een gecertificeerd medium en in dit boek lees je alles over de testen die zij hiervoor heeft uitgevoerd en bovenal hoeveel troost ze biedt voor nabestaanden. Of je nu iemand dierbaars verloren bent of niet; lees dit boek alsjeblieft.

>>Klik op de afbeelding of hier om het boek uit deze lijst van boekentips direct aan te schaffen.

boekentips

De kracht van het nu – Eckhart Tolle

De vorige boeken heb ik nog nooit op het nachtkastje van een man gezien, maar dit boek wel. Vooral mensen die weleens een vorm van therapie hebben gevolgd; zullen dit boek als tip hebben gekregen. Er is niemand die het concept van het nu zo waanzinnig uitlegt als Eckhart Tolle. In dit boek ontdek je dat je al volmaakt bent en hoe je afstand kunt doen van je onechte zelf; het ego. Alle bekende one-liners; zoals we zijn ons denken niet, ze zijn allemaal van: Tolle. Dit boek is dan ook een must voor iedereen die het spirituele/natuurlijke pad aan het ontdekken is. Persoonlijk luister ik graag naar de boeken van Eckhart Tolle, dit vindt ik nog fijner dan ze te lezen. 

>>Klik op de afbeelding of hier om het boek uit deze lijst van boekentips direct aan te schaffen.

boekentips