3x voordelen van een diffuser plus welke olie voor welk moment

diffuser

Zo werkt een aroma diffuser

Naast het feit dat een diffuser een behoorlijk knap accessoire is (ik ben fan van de houten beauty’s), heeft een diffuser nog meer geheime wapens. Het innerlijk telt nietwaar? Dat is bij een diffuser zeker het geval. Een diffuser (letterlijke vertaling is uitzender), verspreidt heerlijke geuren die je aan water toevoegt. Daarbij dienen de meeste aroma diffusers niet alleen als geurkatalysators, maar ook als nachtlampje. 

Diffuser voor het reinigen van je huis en jezelf

Als HSP’er heb ik moeite met geluiden, gelukkig ben ik niet ook nog eens uitgerust met een speurneus en kan ik een bonte verzameling geuren goed verdragen. Wierook, geurkaarsen en heilig hout: ik ben er dol op. Het liefste brand ik de whole shabam door elkaar. Dit om mezelf, of mijn huis te reinigen en daarbij behoren geuren tot mijn vaste ritueel voordat ik een Reikisessie geef. Elke geur heeft namelijk zijn eigen werking: zowel op fysiek, mentaal als energetisch niveau. Dat ik pas sinds twee weken een aroma diffuser in mijn huis heb is ook mij net zo’n raadsel. Hoe heb ik al die tijd zonder kunnen leven? 

Natuurmedicijn

Heb je ondertussen de verborgen voordelen van een aroma diffuser geteld? Hier komen ze: het is een aantrekkelijk accessoire. Een diffuser reinigt huis en jezelf, waarbij ze een fijne geur verspreiden met een bijzondere werking. Dit komt door de natuurlijke etherische olie die je aan het water toevoegt (vijf tot zeven druppels). Deze bepalen niet alleen de sfeer, maar werken ook als remedie. Ik ben er heilig van overtuigd dat aarde ooit zo ontworpen is dat er tegengif voor elk gif bestaat. Naast brandnetel groeit vaak een paarse kleine bloem (Hondsdraf) en deze brengt direct verlichting. Daarbij heb ik in Laos van dichtbij de wondere werking van natuurmedicijnen gezien. Hiervoor neem ik jullie even mee de jungle in, waar ik met een bloedgang mijn enkel verstuikte. Met duizend-en-een kilometer per uur knalde ik tegen een platform: resultaat mijn enkel transformeerde in een bultrug. Mijn gids haastte zich de jungle in en kwam terug met een aansteker en een blad. Nog geen drie minuten later was de zwelling net zo snel verdwenen als F-side supporters na een verloren wedstrijd. 

>> Scroll naar beneden en ontdek welke etherische olie je het beste kunt gebruiken voor welk moment.

Gebruik deze etherische olie in je aroma diffuser

De Spice Girls onder de planten noem ik ze. Waarvan velen van deze powerplanten zijn terug te vinden in etherische olie. Zo werkt munt als de beste tegen hoofdpijn. Lavendel is jouw Fabeltjeskrant en sandelhout tovert een zwarte mind om in een lichtere variant. Naast enkelvoudige etherische oliën, kun je ook kiezen voor bijzondere blends. Geurwolkje heeft speciale samenstellingen ontwikkeld om tijdens een meditatie te gebruiken, met onder andere rozemarijn (zuivert en bevordert een positieve sfeer) en cajeput. In de mood voor een ietwat meer sexy vibe? Ga dan voor een excentrieker elixer. De etherische olie met de naam: Magic Love, vind je hier. Deze blend bevat onder andere cederhout (werkt verwarmend en geeft kracht) en tea tree.