11 tips voor een lichter leven in moeilijke tijden

lichter leven

Van piekerparadijs tot een kalme geest

Soms geeft het leven je geen lemons, maar grapefruits. Dan kan het moeilijk zijn om je lichtje te laten blijven schijnen. Waarbij ik het vaak lastig vind om over mijn problemen te praten of te schrijven. Ik wil immers niet klinken als een klaagmuur. Daarom kies ik er meestal voor om bepaalde vraagstukken voor mezelf te houden. Met als gevolg dat mijn hoofd een waar piekerparadijs wordt en ik verander in een verdoofde versie van mezelf. Help, er is een patroon ontstaan. Waarvan alleen ik het patroon kan doorbreken. Wil je weten hoe ik (mijn best doe) voor een lichter leven in moeilijke tijden? Lees dan snel verder voor de elf tips om lichter te leven als het behoorlijk donker om je heen is geworden. 

Oké de klaagmuur mag vijf minuten aan

De eerste tip om lichter te leven in moeilijke tijden is voor velen wellicht natuurlijk, maar niet voor deze stagnerende spaghettisliert. Praat over je problemen. Geef een inkijkje in je bovenkamer, want sommige kwesties zijn zo groot; die kun je niet alleen oplossen. Gooi het eruit en zet je klaagmuur even volledig aan (even, dus niet te lang). Maar Lau, wat is er dan? Voor iedereen is dit een moeilijke tijd. Voor hooggevoelige heremieten zoals ik nog net even een tikkeltje zwaarder, zeker als je op een eiland (Ibiza) woont. Laten we zeggen dat code oranje de genadeklap betekent voor vrijwel alle ondernemers hier. Mijn piramide van Maslow wankelde al geruime tijd en is inmiddels omgevallen. Ik weet niet hoe te beginnen aan mijn wederopbouw en ook dat is oké. Het enige waar ik aan kan blijven werken is mijn eigen fundering. Hoe blijf ik het lichtje in de duisternis? Hier volgen de overige tien van de elf tips voor een lichter leven in moeilijke tijden.

>>Scroll naar beneden voor nog tien tips voor een lichter leven in moeilijke tijden. 

Nog tien tips voor een lichter leven in moeilijke tijden

1) Doe dingen waar JIJ blij van wordt. Er verandert zoveel in de wereld, blijf dicht bij jezelf. Zorg dat je genoeg geluksmomentjes op een dag blijft creëren en wees daar dankbaar voor. 
2) Pak je rust om te verwerken en te helen. Laat je helpen door de natuur. Dus ga in je eentje naar het strand of het bos. Free your feet (boobies/balls als je wilt) en laad weer volledig op. Meer weten over aarding, bekijk dan hier het artikel of lees de gastblog voor Women’s Health over stilte
3) Doe aan Yoga Nidra. Als het nummer van Volumia weereens op repeat staat in je hoofd, dan is het tijd voor Yoga Nidra. Je weet wel; soms is het allemaal eventjes teveel…. Alhoewel ik dit zelf kan geven (ben gecertificeerde Yoga Nidra-docente), luister ik liever naar iemand anders. In mijn geval is dat Eliane Bernhard van House of Deeprelax. Yoga Nidra beoefen ik het liefste op het midden van de dag of rond een uur of 18:00. Daarbij mediteer ik natuurlijk elke ochtend, want dit behoort tot mijn dagelijkse ochtendritueel. 
4) Bezoek een medium. Soms is het fijn om wat extra hulp te krijgen en dan richt ik mij graag tot een medium. Inmiddels heb ik er drie bezocht en daar zal ik jullie binnenkort alles over vertellen.
5) Neem een paar dagen vrij. Al las ik laatst dat je minstens acht dagen nodig hebt om echt volledig tot rust te komen. Dat is bij mij al drie jaar niet meer voorgekomen (oef).
6) Lees. Now reading: Vraag je Gidsen van Sonia Choquette.
7) Kijk vlogs of series. Favoriet zijn die van mijn vriendinnen @esmeenoelle en @jessiejazzvuijk) en Teal Swan.
8) Huil. Tranen kunnen bij mij net zo snel ontstaan als mijn hangry mood als ik te lang niet gegeten heb. Alhoewel dat gehuil van mij niet altijd even handig is, blijf ik erbij dat huilen staat voor het reinigen van de ziel. Ik hou mijn tranen dan ook niet tegen, want dat is net zo vervelend als seks met condoom.
9) Omring je met je lievelingsmensen die onvoorwaardelijk van je houden.
10) Zeg nee tegen anderen en ja tegen jezelf. Vermijd drukke events of dingen waarvan je intuïtie al zegt dat ze je energie gaan kosten in plaats van geven.