Wat je mind en het universum van het woord niet vinden

het universum en het woord niet

Wat het woord niet met je mind doet

Denk nu niet aan een cappuccino, matcha latte, café Americano of wat je het allerliefste in je favoriete koffietentje bestelt. Zie je het dampende drankje al voor je? Of als je wordt gevraagd om niet aan een roze olifant te denken, dan denk je daar juist wel aan. Je mind heeft nogal moeite met het woord niet, waarbij je onderbewuste namelijk direct een interne voorstelling maakt van datgene wat je niet wilt. Misschien mocht je als niet zo plausibele puber je achtergebleven jeugdliefde vooral niet bedriegen in Lloret de Mar. Niet teveel drinken en al helemaal niet schitteren in een aflevering van Zon, Zee, Zuipen, Ziekenhuis. Niet opgeven, pas op dat je niet valt, niet aanraken, het zijn allemaal negatieve formuleringen. 

Van negatief naar positief

Dat je hersens nog al moeite hebben met het woord niet daar was je je misschien al van bewust, of niet. Alleen wat dan wel? Focus op wat je wilt bereiken en niet op wat je wilt vermijden. Voorbeelden van een positieve formulering zijn:

Ik mag niet verliezen – Ik ga dit winnen.
Ik mag niet snoepen – Ik maak gezonde keuzes.
Ik kan dit niet – Ik kan dit wel.

>>Scroll naar beneden om erachter te komen wat het universum van het woord niet vindt. 

De kracht van affirmeren

Eigenlijk is het voorgaande de basis van affirmeren. Een affirmatie is een positieve gedachte, een zaadje dat je plant. De kracht van het affirmeren zit hem in de herhaling, waarbij het even duurt voordat jouw affirmatie werkelijkheid begint te worden. Net zoals het zaadje een aantal weken of maanden nodig heeft voordat deze boven de grond uitkomt. Wanneer je affirmaties gebruikt spreek je jouw onderbewuste aan, je hogere zelf of welke naam je hier graag aan geeft én het universum. Plaats je affirmatie in de toekomstige tijd waarbij je een voorstelling maakt dat iets al zo is én ervaar ook daadwerkelijk hoe dit voelt.

Het universum en het woord niet

Wanneer je affirmaties plaatst of intenties zet, focus je op wat je wilt en welk gevoel dat geeft. Ook hier zul je het woord niet vermijden, want het universum hoort het woord niet niet. Wanneer je wilt afvallen zeg je bijvoorbeeld niet: ik ben niet dik, maar je maakt je een voorstelling van de meest gezonde versie van jezelf én hoe jij je dan zou voelen. Een voorbeeld van een affirmatie kan zijn: ”Ik ben de gezondste versie van mezelf.” Of wanneer je niet vanuit angst, maar vanuit liefde wilt leven, dan affirmeer je het volgende: ”Ik maak mijn keuzes vanuit liefde.” 

>>Wil je meer weten over affirmaties? Hou online magazine Nyepi voor de grenzeloos nieuwsgierige mens dan goed in de gaten, want dit is pas het begin.