Numerologie en de betekenis achter dubbele getallen

numerologie

Numerologie en het zien van dubbele cijfers

Velen zijn er met mij ingetuind: 2020 dat kon niet anders dan een joviaal jaar worden. Net zoals alliteraties ga ik erg lekker op dubbele cijfers. In het jaar 2020 zou ik 33 worden: dus er waren verwachtingen, dat begrijp je vast en zeker. Daarbij staat 20:20 voor spirituele groei, tenminste wanneer wij de numerologie-koffer in duiken. Spannender dan dat werd het namelijk niet in 2020. Het jaar met de minste one-night stands ooit. Al is de keerzijde van deze medaille dan weer dat er ook maar weinig mensen een slippertje met meneer of mevrouw maître(sse) hebben kunnen maken. Dat is dan wel weer een fijne bijkomstigheid van dit verder niet zo joviale jaar. 

Spoedcursus numerologie

Volgens Wikipedia is numerologie een vorm van waarzeggerij. Als Nyepi het voor het zeggen had dan zou numerologie de volgende definitie krijgen: numerologie houdt zich bezig met de betekenis achter getallen: in heden, verleden en de toekomst. Tijd is tenslotte relatief, ontdekte Einstein. Het bijzondere aan numerologie is dat juist de tijdsaanduiding vol met boodschappen zit. Ook je geboortedatum vertelt veel over jouw levenspad en zo zijn er nog veel meer cijfers te linken aan numerologie. Dit verklaart ook waarom het ene huisnummer beter bij je past dan het andere en heb je ooit jouw lievelingsgetal onderzocht?

Dubbele cijfers en numerologie, maar wat betekent dit dan?

Zie je vaak dubbele nummers? Let dan eens op wanneer deze zich ontvouwen.  Wist je dat er volgens numerologie boodschappen achter deze dubbele getallen schuilen?  Volgens het Boeddhisme zijn dubbele getallen heilig. Waarbij 11:11 de Mufasa onder de dubbele getallen is. Zelfs de meest nuchtere Brabo’s onder ons zullen dit beamen: 11:11 is de start van carnaval -voor velen een heilig moment-. In de numerologie gaat dit nog een marathon verder en wordt 11:11 ook wel het getal van de engelen genoemd. Het fijne aan deze getallenreek is dat de betekenis hierachter zich leent aan eigen interpretatie. De één ziet dit als het moment om een wens te doen, om de engelen om hulp te vragen, of het moment suprême voor manifestaties. Ik kijk vooral naar mijn pad: waar ben ik met mijn gedachtes wanneer ik 11:11 zie? Het engelengetal geeft mij sturing en voelt als een geruststellende knuffel waarin ik wel zou willen blijven wonen. 

De belangrijkste cijfers volgens numerologie

Word je altijd om 05:55 wakker? Moe om 22:22 en ga zo maar door? Ontdek wat deze getallenreeks wil vertellen. Naast de betekenis van een getallenreeks, bestaande uit dubbele getallen, zoals 11:11 en 12:12 vertelt ook de som van deze getallen een novelle. Tel de cijfers net zo lang bij elkaar op tot er een enkel getal uitkomt (0 t/m 9).

0: Voor deze uitleg laten we Maarten van Rossem en Emile Ratelband de arena betreden. Maarten ziet het getal als niets en Emile als oneindig. Er kan geen groter verschil tussen beide zitten; toch schuilt er in allebei de opinies een waarheid. Het getal 0 kan staan voor een nieuw begin en voor het Universum (oneindigheid). 
1: eenheid
2: verbintenis, twijfel en keuzes
3: body, mind & soul vormen samen de drie-eenheid van je bestaan. Het getal drie is volgens vele religies heilig en daagt je uit om stappen te zetten. Waarbij  het Universum je steunt.
4: Je beschermengel zoekt contact. Alles komt goed (11:11=4).
5: Er kunnen grote veranderingen plaatsvinden (zeker wanneer je veelvuldig een reeks met 5 ziet).
6: Dit getal daagt jou uit om de arena te betreden: op zoek naar balans.
7: Helpt om de antwoorden in jezelf te zoeken.
8: Is het oneindige getal dat het infinity-teken weerspiegelt. Ook staat acht voor evenwicht. 
9: Staat voor groei en een reeks negens voor een nieuw hoofdstuk. Vlak nadat ik mijn retreat huis op Ibiza verliet en nog geen nieuw droomhuis gevonden had kreeg ik een mail van WeTransfer: jouw code is: 999999. Mijn kippenvel was van Ibiza tot Tokio voelbaar. Wat was dit een prachtige boodschap om vertrouwen te hebben: dat het goed was dat deze deur dicht ging. Nog geen maand later woonde ik in mijn nieuwe droomhuis.